Voscheheugte - eethuis en natuurcamping
Reserveer nu een plek op natuurcamping de VoscheheugteReserveer nu een plek in ons gezellig eethuis op natuurcamping de Voscheheugte

Ons natuurkampeerterrein met 10 natuurhutten, 2 retrocaravans en 30 staplaatsen is het hele jaar open. Tijdig reserveren is echter wel een aanrader. Mochten we onverhoopt geen plek hebben, probeer het dan bij onze grotere, wildere zus Landgoed Mariahoeve in Papenvoort (Dr.) waar veel meer ruimte en dus kans op een plekje is. Ze hebben daar ook hele gave slaapverblijven.

Openingstijden eethuis:

Eethuis geopend van woensdag t/m zondag van:

11:00-00:00

Op zaterdag en zondag ook voor ontbijt TO GO met pick up tussen 08:30-09:00

Voor het menu, speciale openingstijden, het hele jaaroverzicht en het maken van een reservering (ook voor ontbijt, lunch en groepen), kijk op onze pagina ETEN.

 Wat te doen tijdens je vakantie in Drenthe? Wat te doen tijdens je vakantie in Drenthe? Wat te doen tijdens je vakantie in Drenthe? Wat te doen tijdens je vakantie in Drenthe? Wat te doen tijdens je vakantie in Drenthe? Wat te doen tijdens je vakantie in Drenthe? Wat te doen tijdens je vakantie in Drenthe? Wat te doen tijdens je vakantie in Drenthe?

En ook…

Verblijf in Schaapzicht
Verblijf in SchaapzichtEen bijzondere plek in Drenthe. Een heel buitenverblijf exclusief voor jou en je gezelschap. Om romantisch samen te genieten. Of juist met familie en/of vrienden mooie herinneringen te maken. Recht tegenover het prachtige ... lees meer >> natuurgebied Mantingerzand, op 800 meter afstand van ons charmante eethuis.

Een sfeervolle locatie - ingericht met kunst, antiek en design - geschikt voor max. 8 personen. Met een ruime zitkamer, 4 slaapkamers (waaronder de tuinkamer met telescoop), keuken met eetruimte, bijkeuken (met ijskast, diepvries, wasmachine en droger), badkamer met toilet en groot bad met uitzicht over de velden, en nog een aparte douche met wastafel, en toilet. Schaapzicht heeft volledig vrije ligging, met zowel aan de voor- als achterzijde een groot terras. Aan de voorzijde is het wellness gedeelte met op hout gestookte sauna en hottub. Aan de achterzijde staat een vuurkorf en BBQ. Er is voldoende (droog) hout aanwezig. En even verderop kun je in een van de hangmatten luieren of door het bos naar achteren wandelen. Het terrein is zo’n 3 hectare groot, inclusief kruidentuin, boomgaard, paardenwei, schapenwei, parkeergelegenheid en ooievaarsnest.

Huur is per week, midweek of weekend. Steeds aankomst vanaf 15.00 uur (vrijdag danwel maandag), vertrek uiterlijk om 10.00 uur (vrijdag danwel maandag). Prijzen zijn in het laagseizoen 1.000 euro voor een weekend of midweek, 1.500 euro voor een hele week. In het hoogseizoen zijn de prijzen 1.500 per weekend of midweek, 2.000 voor een hele week.

Steeds exclusief verplichte schoonmaak van 175 euro en 250 euro borg (het huis dient veegvrij opgeleverd te worden). Genoemde bedragen zijn inclusief gebruik hout voor de wellness, wifi en lakenpakket.

Interesse? Zie ook Instagram @schaapzicht. Voor boekingen en meer info neem contact op via schaapzicht@gmail.com <<

Relaxt in een retro-camper of retro-tent
Relaxt in een retro-camper of retro-tentDeze dorpsgenoten in Mantinge houden van bijzondere retro- caravans en kampeerbussen. Ze hebben er een aantal opgeknapt en ingericht. zo kun je een relaxte vakantie beleven. ‘On the Spot’ of ‘On the Road’. ... lees meer >> Door heel Drenthe, waaronder natuurlijk bij ons op de Voscheheugte :-). Een aantal oude 'kippen' en ander retro kampeermateriaal staat kant-en-klaar bij ons voor gasten gereed. Meer weten of reserveren via www.tralaluna.nl <<

Natuurmonumenten en het Mantingerveld
Natuurmonumenten en het MantingerveldIn het gebied van het  Mantingerveld in Zuid-Drenthe werkt Natuurmonumenten al sinds 1992 aan de ontwikkeling van een samenhangend landschap. Een landschap waar de historie beleefbaar is en waar tegelijkertijd ruimte ... lees meer >> is voor natuur die zichzelf vormt. Een natuurgebied, bovendien, waar mensen welkom zijn. De vrijwilligers van Natuurmonumenten houden over het Mantingerveld een leuke, informatieve blog bij: http://mantingerveld.wordpress.com/. Ook organiseert een van deze vrijwilligers rondleidingen voor belangstellende gasten van de Voscheheugte. Meer hierover bij onze beheerders.

Het gebied is bekend door de prachtige jeneverbesstruwelen en heidevelden. De oude boskernen in het Mantingerbos en –weiden ten noorden van Mantinge zijn uniek. In het noorden (Heirweg/Voscheheugte) van het gebied ontspringt de beek het Oude Diep.

Het Mantingerveld ontwikkelt zich tot een groots heidelandschap met natte en droge heide, stuifzand, heischrale graslanden en voedselarme vennen. Door de combinatie van de oude heide- en stuifzandrelicten en de nieuw ingerichte natuurgebieden ontstaat een heel afwisselend heidelandschap zoals we dat nu nauwelijks kennen, met ruimte voor allerlei planten en dieren. Er is ook ruimte voor bos en struweel. Natuurlijk het jeneverbesstruweel, maar ook spontane ontwikkeling van nieuw struweel en bos, waarbij het beheer ervoor zorgt dat het landschap overwegend open blijft.

Mantingerbos en –weiden herleeft het kleinschalige landschap van de Broekstreek met de bovenlopen van het Oude Diep. Kleinschalige bosontwikkeling versterkt de bestaande oude boskernen van het Mantingerbos. Naast deze kleine bosgebieden zijn er vochtige hooilanden en weides met vee. Nieuwe elzensingels worden aangeplant en periodiek afgezet om de oude kavelverdeling zichtbaar te maken.

De Mantingeres vormt de verbinding tussen het  Mantingerbos en –weidegebied en het Mantingerveld. Langs de oostrand van de es ontstaat een natte verbindingszone die het mogelijk maakt dat dieren van het ene naar het andere gebied kunnen komen. Agrarisch natuurbeheer op de randen van de es zorgt voor een geleidelijke overgang richting de dorpen. <<

Verblijf op Landgoed Mariahoeve
Verblijf op Landgoed Mariahoeve In het Drentse Papenvoort, een half uurtje rijden van ons vandaan, ligt Landgoed Mariahoeve. Een natuurterrein van 20 hectare. Altijd geopend, altijd prachtig. Het is onze grote zus, we runnen het sinds 2021. ... lees meer >> Welkom in de Wildernis. Je kunt er met je eigen tent of ander leuk kampeermiddel overnachten, midden in de bossen en aan het water. Maar ook hebben ze er hele bijzondere slaapwagens, tipi's, yurts, domes, stargazers en (bijna klaar!) twee B&B-kamers in de oude villa uit 1928. Een soort Pipi Langkous-huis. Voor meer info en reserveringen: www.landgoedmariahoeve.com <<


- Actief in de natuur

- Culturele Uitjes

- Uit eten bij de buren

- (Openbaar) Vervoer

- En ook…

Wat te doen tijdens je vakantie in Drenthe? Wat te doen tijdens je vakantie in Drenthe? Wat te doen tijdens je vakantie in Drenthe? Wat te doen tijdens je vakantie in Drenthe?