Voscheheugte - eethuis en natuurcamping
Reserveer nu een plek op natuurcamping de VoscheheugteReserveer nu een plek in ons gezellig eethuis op natuurcamping de Voscheheugte

Eethuis open (dit seizoen):

  • donderdag tussen 12.00 en 20.00 uur binnenkomst
  • vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10.00 en 20.00 uur binnenkomst
  • ontbijt voor verblijfsgasten op reservering
  • WILDMENU in de weekenden 12-14 en 26-28 januari: 4 gangen voor 39,50 p.p.

Ons natuurkampeerterrein is het hele jaar geopend.


Kamperen midden in de natuur Kamperen midden in de natuur Kamperen midden in de natuur Kamperen midden in de natuur Kamperen midden in de natuur Kamperen midden in de natuur Kamperen midden in de natuur Kamperen midden in de natuur

Kamperen midden in de natuur

Zet in alle rust en ruimte je tent bij ons op!

We hebben een terrein van zo'n 2 hectare oude grond. Met 30 ruime staplaatsen, drie trekkershutten, een trekkersveldje en een knus eethuis met heerlijk terras midden in het groen.

30 staplaatsen, 3 trekkershutten en 1 trekkersveldje

Tot ons grote plezier hebben we - sinds we in 2014 de Voscheheugte overnamen - inmiddels een grote groep enthousiastelingen die steeds terugkeren vanwege de fijne sfeer op het terrein. Natuurliefhebbers voelen zich hier echt thuis. En weten ook de extra's die we bieden te waarderen. Want behalve onze hooglanders als bezienswaardigheid op het ernaast gelegen natuurterrein hebben we een mooie jeu de boules baan, trampoline, schommel en ruime sanitaire voorzieningen (in totaal 4 douches, 4 wasbakken en 4 toiletten). Verder biedt de Gastenheugte onderdak bij slecht weer, en hebben we twee gootstenen voor de vaatwas, een wasmachine, een droger, een schaakspel, een uilenkast, luie stoelen en veel boeken en spelletjes voor onze gasten.

En uiteraard is iedereen zeer welkom in ons eethuis. Van 's ochtends voor het ontbijt tot en met het avondeten. Daar - en op het heerlijke terras - hebben we uitstekende WIFI-verbinding.

Kinderen, natuurlijk...

Wij juichen het enorm toe dat kinderen met de natuur in aanraking komen. Heel fijn dus als ze meekomen en vanuit hier de omgeving verkennen. Maar ook op ons terrein is er van alles voor ze te beleven: de trampoline, de schommel, de jeu de boules baan, de fietsjes, de andere kinderen.... Tot 8 jaar kunnen kinderen zonder meerkosten mee.

Wandelroutes

Vanuit de Voscheheugte organiseren wij natuurwandelingen onder leiding van bekwame, gepassioneerde vrijwilligers van Natuurmonumenten. Verder zijn er twee wandelroutes (5 km en 9,2 km) en een fietsroute (9,2 km) vanuit de Voscheheugte. Er is veel vraag naar, we gaan zorgen dat we spoedig meer routes kunnen aanbieden...

Hondenliefhebbers, kom gerust

Ook honden, mits aangelijnd, zijn welkom. En we merken dat hondenbezitters dat enorm waarderen. Wij zijn zelf dol op honden en begrijpen als geen ander hoe fijn het is om je hond(en) tijdens de vakantie mee te kunnen nemen en zo samen heerlijk lange wandelingen te maken.

Lekker fietsen in de natuur

Er is in de buurt een geweldig goed onderhouden netwerk van fietspaden. Langs de meest bijzondere plekken van Drenthe. Wie wil, pakt een van de fietsen die wij gratis beschikbaar hebben: 6 fietsen voor volwassenen en 6 kinderfietsen in allerlei formaten. Voor heel lange afstanden kun je echter beter in de buurt fietsen huren - tandems ook beschikbaar - of je eigen fiets meenemen.

Retrokamperen

Onze dorpsgenoten van Tralaluna zijn experts in bijzondere 'kampeerunits'. Zij hebben geweldige retrocaravans en kampeerbussen en die staan kant en klaar bij ons op het terrein. Onder andere twee 'kippen' en een Otten Trekker uit 1965. Alle voor 2 tot 4 personen geschikt. Meer info en reserveren via www.tralaluna.nl.

BBQ & Kampvuur

Niets leuker natuurlijk dan een mooi kampvuur. Tenminste als dat veilig gebeurt. Zeker in de buurt van de brandgevoelige heide. Op natuurbrandrisico.nl geeft de brandweer heel handig aan wanneer het verantwoord is om met BBQ of vuurkorf aan de slag te gaan. Geeft de brandweer code groen of geel, dan vinden wij het prima. In alle andere gevallen verzoeken wij je om 'niet met vuur te spelen'. Hout is bij ons te verkrijgen voor 9,50 (ong. 6 kilo). Op basis van beschikbaarheid leveren wij er dan meteen een heel goeie vuurkorf bij.

Tot slot...

De zonsondergang is vanaf ons terrein vaak spectaculair. En datzelfde geldt voor de heldere sterrenhemel. Werkelijk, daar kom je voor terug!

Dan nog even praktisch: Een bijtentje kun je gratis plaatsen, doen we niet moeilijk over. Ook hebben we diverse (kinder)fietsen ‘complimentary’ ter beschikking. Wie wil kan in het eethuisje een heerlijk ontbijt reserveren; ideaal, dan hoeven er echt helemaal geen boodschappen meer gedaan te worden. Inchecken staplaatsen vanaf 11 uur, uitchecken voor 11 uur. Reserveren kan via de 'Reserveer' buttons in de linkerkolom.

Natuurkampeerterreinen zijn exclusief voor mensen die een Natuurkampeerkaart hebben. (Een kaart per familie/reservering voldoet.) Mocht je die nog niet hebben dan kun je die bij ons voor 14,95 kopen en krijg je meteen het Groene Boekje met een handig overzicht van alle Natuurkampeerterreinen mee.

Natuurkampeerterreinen
Trekkershutten
Eropuit prijs - 2e plaats Kamperen
Green Key
Fietsers welkom
 
Tarieven 2017
Een/Twee personen met tent 20,00 euro
Een/Twee personen met caravan/kampeerbus/camper 22,50 euro
Kinderen tot 8 jaar gratis
Kinderen 8 tot 12 jaar 5 euro
Extra volwassene 7,50 euro
Trekkersveld per tent per persoon 10 euro
Honden 3 euro
Electriciteit 3 euro
Douchen gratis
Fietsen (indien voorradig) gratis
Bijtent gratis
Toeristenbelasting, per persoon 1,30 euro