Voscheheugte - eethuis en natuurcamping
Reserveer nu een plek op natuurcamping de VoscheheugteReserveer nu een plek in ons gezellig eethuis op natuurcamping de Voscheheugte

Ons natuurkampeerterrein met 10 natuurhutten, 2 retrocaravans en 30 staplaatsen is het hele jaar open. Tijdig reserveren is echter wel een aanrader. Mochten we onverhoopt geen plek hebben, probeer het dan bij onze grotere, wildere zus Landgoed Mariahoeve in Papenvoort (Dr.) waar veel meer ruimte en dus kans op een plekje is. Ze hebben daar ook hele gave slaapverblijven.

OPENINGSTIJDEN EETHUIS (komende periode)

t/m zondag 25 augustus

Dinsdag t/m zondag 11:00-24:00

Dinsdag t/m zondag ook voor ontbijt TO GO met pick up tussen 08:30-09:00 uur

Voor menu, speciale openingstijden, het jaaroverzicht en het maken van een reservering (ook voor ontbijt, lunch en groepen) kijk op de pagina ETEN.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

 

 Rust & Ruimte. Drenthe wacht op je! Rust & Ruimte. Drenthe wacht op je! Rust & Ruimte. Drenthe wacht op je! Rust & Ruimte. Drenthe wacht op je! Rust & Ruimte. Drenthe wacht op je! Rust & Ruimte. Drenthe wacht op je! Rust & Ruimte. Drenthe wacht op je! Rust & Ruimte. Drenthe wacht op je!

Rust & Ruimte. Drenthe wacht op je!

Op ons terrein van zo'n 2 hectare zijn 10 natuurhutten, waaronder 3 trekkershutten, en 2 vaste retrocaravans in het hoogseizoen. Alles midden in het groen. Natuurliefhebbers voelen zich hier thuis, en komen steeds weer terug. Vanwege de prachtige omgeving, de fijne sfeer en de extra's die we bieden. Sommige van onze locaties kun je enkel voor minimaal 2 nachten reserveren. Omdat we erin geloven dat je er dan pas écht even goed uit bent. Alle natuurhutten hebben een eigen vuurplaats, en kunnen verwarmd worden. Vanaf ons parkeerterrein is het ongeveer 5 minuten lopen; gelukkig hebben we karretjes om je spullen mee te vervoeren. In natte periodes wel laarzen mee! Hieronder een overzicht van onze collectie natuurhutten en retrocaravans:

 

DE GOUDVINK

Sfeerfoto 1 Natuurhut Goudvink
Sfeerfoto 2 Natuurhut Goudvink
Sfeerfoto 3 Natuurhut Goudvink
Sfeerfoto 4 Natuurhut Goudvink

Onze designhut, ontworpen door kunstenaar-architect Rolf Bruggink. Een vierkant blok dat straks volledig met klimop begroeid is, met spectaculair uitzicht op de zonsondergang. De Goudvink heeft twee bedstedes voor ieder twee personen, een ruime douche, wc en een keukenblok. Op de eerste verdieping staat de eettafel en ontvouwt zich het uitzicht op het prachtige Drentse landschap, aangevuld met fijne details als stoelen van Pastoe, een heerlijk warm schapevel op de natuurstenen vloer en een plafond dat is opgebouwd uit hergebruikte delen van een voormalig varkensstal. Een overnachting in de Goudvink kan zonder natuurkampeerkaart. Buiten staan heerlijke stoelen, en is er een vuurplaats met uitzicht op de ondergaande zon.

Wil je eens overdag met een kleine groep - max vijf personen - op een bijzondere locatie vergaderen, dan is de Goudvink zeer geschikt. Vragen we 200 euro voor, exclusief de kosten voor hapjes en drankjes. Graag ons even over mailen of bellen om te kijken of het in de agenda past.

 

TURELAAR

Sfeerfoto 1 Natuurhut Turelaar
Sfeerfoto 2 Natuurhut Turelaar
Sfeerfoto 3 Natuurhut Turelaar
Sfeerfoto 4 Natuurhut Turelaar

Een Tralaluna Tiny House on Wheels. Voor 2 personen - maar 1 volwassene of 2 kids erbij kan ook, mits zonder hoogtevrees. Met alles duurzaam erop en eraan. Van zonnepanelen en pelletkachel tot toilet met regenwater. Ook zit er natuurlijk een heerlijke douche bij. De veelal hergebruikte materialen - van theater dansvloer tot sporthal plafond - geven de locatie extra smoel. Ook buiten is het fijn. Veel ruimte en privacy, en uitzicht op de ondergaande zon. De Turelaar komt met een eigen vuurplaats, hangmat, veranda, twee buitenstoelen en nog veel meer... en ja hoor, de hond mag mee! Een overnachting kan zonder natuurkampeerkaart geboekt worden.

TINY TRALALUNA

Sfeerfoto 1 Natuurhut tinyTralaluna
Sfeerfoto 2 Natuurhut tinyTralaluna
Sfeerfoto 3 Natuurhut tinyTralaluna
Sfeerfoto 4 Natuurhut tinyTralaluna

Een bijzonder fijne natuurhut. Een mix van ecologische bouwmaterialen en hergebruikte spullen kan wonderen doen. Evenals een sfeervolle inrichting met comfort. De slaapvide is geschikt voor 2 personen, het daybed in de living heeft een weids uitzicht en is tot een eenvoudige twijfelaar uit te schuiven; geschikt voor een 3e persoon of 2 kinderen. Een eigen wc en douche zijn aanwezig. Verder heeft de Tiny Tralaluna een open keuken, een gasstel wat ook buiten te gebruiken is, met een breakfastbar voor 2, vloerverwarming, houtkachel en inspirerend leesvoer. Kortom, een ideale plek om te relaxen, te ervaren en geïnspireerd te raken. Ook het uitzicht op de ondergaande zon, vanaf je eigen prive-terras nodigt daartoe uit. Deze huisdiervrije locatie (de enige op ons terrein, maar toch) heeft verder een hangmat, picknickbank en vuurplaats. Een overnachting in de Tiny Tralaluna kan zonder natuurkampeerkaart geboekt worden.

DE VOS & DE REE

Sfeerfoto 1 Natuurhut Vos/Ree
Sfeerfoto 2 Natuurhut Vos/Ree
Sfeerfoto 3 Natuurhut Vos/Ree
Sfeerfoto 4 Natuurhut Vos/Ree

Twee fijne natuurhutten met beide een eigen wc, douche en keuken (met inventaris, waterkoker, percolator, koelkastje en 2-pits elektrisch plaatje) met warmwatervoorziening en verwarming. Iedere trekkershut heeft vier vaste slaapplaatsen (eenpersoonsmatrassen) en een zithoek die tot twee slaapplekken omgebouwd kan worden. De hutten zijn gemaakt van sloophout en hebben prachtig uitzicht, met ieder een vuurplaats. De ingang van de ene is gericht naar het ernaast gelegen gebied van Natuurmonumenten. Zo kunnen gasten vanaf het beschutte stoepje - of de ernaast gelegen eikenhouten picknicktafel - heerlijk genieten van het adembenemende uitzicht en de stilte. De andere natuurhut biedt aan het einde van de dag prachtig uitzicht op de ondergaande zon - en heeft ook een hele fijne eigen picknicktafel.

BOSBES

Sfeerfoto 1 Natuurhut Bosbes
Sfeerfoto 2 Natuurhut Bosbes
Sfeerfoto 3 Natuurhut Bosbes
Sfeerfoto 4 Natuurhut Bosbes

Een bijzonder fijn Tiny House op wielen, gemaakt van veel hergebruikte materialen. Van het plafond van een gymzaal in Paterswolde totaan een bedframe van koeienstalrekken en de bodem van een jachthavensteiger. Comfort en kleur maken dit verblijf tot een heerlijke vakantiestek. De huisdiervrije BosBes biedt plek aan 4+1 personen. Bovenin de vide is een tweepersoonsbed voor volwassenen. Vanuit het dakraam kijk je uit over de landerijen. Beneden zijn nog twee enkele slaapplekken. Boven een daarvan bevindt zich nog een baby/peuterbed. Eventueel kan er ook nog een campingbedje bijgeplaatst worden.

Er is een binnenkeuken met warm en koud water, een koelkast, een eenpits inductieplaatje en een complete keukeninventaris. Voor de koffie is er een thermoskan met filterhouder voor opgietkoffie, cafétierre en lekkere mokken. De buitenkeuken heeft ook warm en koud water, een tweepits gaststel en wasbak. De BosBes heeft vloerverwarming en een pelletkachel voor extra warmte. Er is prima isolatie, dus ook in de winter is het behaaglijk. Naast een bank is er een tafel met stoelen.

Naast de BosBes staat een badhuisje met toilet en douche, geheel voor eigen gebruik. Een ouderwetse zinken teil kan als buitenbad gebruikt worden. Bij (dreigende) vorst sluiten we het badhuisje af, er kan dan gebruik gemaakt worden van de uitstekende collectieve sanitaire voorzieningen. Buiten is er magnifiek uitzicht op de zonsondergang over het land, en aan de andere kant zicht op het uitgestrekte natuurkampeerterrein. Voorzien van een hangmat, eigen vuurplaats met 2 buitenstoelen en picknickbank.

DE FAZANT

Sfeerfoto 1 Natuurhut Fazant
Sfeerfoto 2 Natuurhut Fazant
Sfeerfoto 3 Natuurhut Fazant
Sfeerfoto 4 Natuurhut Fazant

Onze Fazant heeft een eigen wc en keukentje (met inventaris, waterkoker, percolator, koelkastje en 2-pits elektrisch plaatje) met warmwatervoorziening en verwarming. Bovenin is slaapgelegenheid (2 eenpersoonsmatrassen) voor twee personen. Deze ruimte is te bereiken via een laddertje; voor mensen die slecht ter been zijn daarom minder geschikt. De zithoek kan tot twee extra slaapplaatsen worden omgebouwd. Uiteraard kunnen onze gasten ook gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen van het natuurkampeerterrein. Die zijn jaarrond te gebruiken. De natuurhut is gemaakt van sloophout en heeft een terras met twee stoelen en een tafel, een vuurplaats en prachtig uitzicht op de ondergaande zon. Een ideale plek om te mediteren of anderszins te genieten van de stilte.

STROHUISJE

Sfeerfoto 1 Natuurhut strohuisje
Sfeerfoto 2 Natuurhut strohuisje
Sfeerfoto 3 Natuurhut strohuisje
Sfeerfoto 4 Natuurhut strohuisje

Geïnspireerd op de oude stroschuren in Drenthe. Van buiten oogt het als een grote stapel strobalen, terwijl de binnenkant een klein, fijn verblijf biedt. Want stro heeft van nature een isolerende en vochtregulerende eigenschap. De strohut is ingericht met een zitplek, opbergruimtes, en een fijn opgemaakt bed (160x200cm). Het grote raam kan helemaal open en is een ideale plek om te chillen. Een handig koelkastje plus alles voor een bak koffie of thee maken het geheel af. Borden, bestek, bekers en glazen zijn ook aanwezig. De Strohut heeft een heerlijke buitenplek met parasol en (soon to be) buitenkookgelegenheid. Een overnachting (voor max twee personen) kost 95 euro inclusief lakenpakket en handdoeken. (Niet geschikt voor met viervoeters.)

 

KEETJE

Sfeerfoto 1 Natuurhut Keetje
Sfeerfoto 2 Natuurhut Keetje
Sfeerfoto 3 Natuurhut Keetje
Sfeerfoto 4 Natuurhut Keetje

Onze vrienden van Tralaluna hebben ook 'Keetje' bij ons neergezet. Een hut natuur de luxe: met een houtkachel binnen en een vuurhaard buiten. Met eigen hakblok en bijl. En een opgemaakt bed en volle koffiebus. Deze logeerkeet is het hele jaar te boeken, vanaf 60 euro per nacht, voor 1 of 2 personen. En de hond mag mee. Een overnachting in Keetje kan zonder natuurkampeerkaart geboekt worden.

LUUSJE

Sfeerfoto 1 Natuurhut Luusje
Sfeerfoto 2 Natuurhut Luusje
Sfeerfoto 3 Natuurhut Luusje
Sfeerfoto 4 Natuurhut Luusje

Deze tweepersoons vintage caravan is helemaal gerenoveerd en sfeervol ingericht met een jungle-achtig buitengevoel. Een minithuis, maar wel met een bed van 140 x 200cm. Wil je overdag meer bewegingsruimte dan klap je hem easy op kun je ultiem chillen op je daybed. Met fantastisch uitzicht vanaf je privéplek op de ondergaande zon, zittend op handgemaakte stoelen van duurzaam cederhout met een eigen vuurplaats. Dat is nog eens genieten! Het terras voor de deur heeft een gloednieuwe buitenkeuken, en maakt de chef in je los. Verder is Luusje voorzien van al het nodige zoals borden, bestek, bekers, pannen en glazen. Koffie maak je met de cafetiere en de versgemalen koffiebonen die van ons eethuis bekend zijn. Zoals bij de meeste vintage caravans is de dakhoogte 1.80 m - toch handig om te weten ;) Een overnachting komt op 80 euro inclusief lakenpakket & handdoeken. (Niet geschikt voor met viervoeters.)

ABELTJE

Sfeerfoto 1 Natuurhut Abeltje
Sfeerfoto 2 Natuurhut Abeltje
Sfeerfoto 3 Natuurhut Abeltje
Sfeerfoto 4 Natuurhut Abeltje

Deze vintage caravan is helemaal gerenoveerd en sfeervol ingericht, in landelijke stijl. In samenwerking met kunstenaar Erik Zwaga. Een mooi minithuis, met een bed van 180 x 190cm en een apart zitgedeelte. En als je wil kun je dat deel ombouwen tot een tweepersoonsbed voor maximaal twee kinderen (130 x 190cm). Vanuit Abeltje heb je een fantastisch uitzicht op de ondergaande zon, met eigen vuurplaats. Ook heb je een apart buitenterras waar je in de ochtend de zon kan zien opkomen en in de avond in de gloednieuwe buitenkeuken lekker kunt kokkerellen. Abeltje is voorzien van al het nodige zoals borden, bestek, bekers, pannen en glazen. Koffie maak je met de cafetiere en de versgemalen koffiebonen die van ons eethuis bekend zijn. Een overnachting komt op 90 euro inclusief lakenpakket & handdoeken. (Niet geschikt voor met viervoeters.)

---

Hoe prettig is het dat er een onwijs leuk eethuis bij de natuurhutten gelegen is? Met boomhut, buitenbar, WIFI-verbinding en superterras, waar je ook nog eens heerlijk kunt eten. Verder hebben we een jeu de boules baan en wandel- en fietsroutes. Voor de kleintjes hebben we ook een trampoline, schommels en wat fietsjes.

Hondenliefhebbers, kom gerust

Honden, mits aangelijnd, zijn welkom. Wij zijn zelf dol op honden en begrijpen als geen ander hoe fijn het is om je geliefde viervoeter(s) tijdens de vakantie mee te kunnen nemen en zo samen heerlijk lange wandelingen te maken.

BBQ & Kampvuur

Bij iedere natuurhut hebben we een vuurplaats aangelegd. Niets leuker natuurlijk dan een mooi kampvuur. Maar wel graag veilig. Op natuurbrandrisico.nl staat wanneer het verantwoord is om met BBQ of vuurkorf aan de slag te gaan. Een zak hout is bij ons te verkrijgen voor 12,50. Je kunt bij ons ook een vuurschaal huren voor 7,50 per dag/avond.

Ontbijtservice

De meeste dagen kun je bij het eethuis een uitgebreid ontbijt ophalen. Met onder andere verse broodjes, croissants, gekookte eitjes, fruit, extra belegen kaas, seranno ham, spinata romana, jam, nutella, versgeperste sinaasappelsap en koffie, cappuccino of thee. Kosten zijn 14,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar 8,50. Reserveren kan via bas@voscheheugte.nl tot een dag van tevoren.

Zinderende zonsondergangen

De zonsondergang is vanaf ons terrein vaak spectaculair. En datzelfde geldt voor de heldere sterrenhemel. Werkelijk, daar kom je voor terug!

Inchecken graag vanaf 3 uur, uitchecken graag voor 11 uur. Reserveren kan via de 'Reserveer' button links.

Ons inchecksysteem is geheel ‘contactloos’, evenals het betalen. Bij ons kan je tot 1 maand vantevoren kosteloos annuleren.

TARIEVEN 2024
Goudvink 175 euro per nacht
Tralaluna Turelaar 125 euro per nacht
Tiny Tralaluna 120 euro per nacht
Ree & Vos 120 euro per nacht
BosBes 115 euro per nacht
Fazant 110 euro per nacht
Schoonmaak per verblijf (verplicht) 35 euro
Fijn opgemaakt bed incl. handdoeken 25 euro
Prijs opgemaakt bed voor gast 3 en gast 4, p.p. 12,50 euro
Strohut (inclusief beddengoed) 95 euro per nacht
Abeltje (Inclusief beddengoed) 90 euro per nacht
Luusje (inclusief beddengoed) 80 euro per nacht
Schoonmaak Luusje, Abeltje & Strohut (verplicht) 20 euro
Hond per verblijf (max 2 per hut, niet in de BosBes, Tiny Tralaluna, Strohut, Abeltje en Luusje) 20 euro
Toeristenbelasting, p.p.p.n. 1,55 euro