Voscheheugte - eethuis en natuurcamping
Reserveer nu een plek op natuurcamping de VoscheheugteReserveer nu een plek in ons gezellig eethuis op natuurcamping de Voscheheugte

Voor reserveren eethuis in de periode vanaf oktober, zie pagina Eten.

We begrijpen dat sommigen meer dan ooit nu behoefte hebben om in de natuur te vertoeven. Wij hebben maatregelen getroffen om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te houden. Ons inchecksysteem is geheel ‘contactloos’, evenals het betalen. Ons natuurkampeerterrein is het hele jaar geopend.

Bij ons kan je tot 1 maand vantevoren kosteloos annuleren. Mocht het plotseling onmogelijk zijn om bij ons te verblijven - omdat de overheid bepaalde Corona maatregelen heeft getroffen - dan kan je ook binnen deze maand kosteloos annuleren. Maar we hopen natuurlijk voor alles en iedereen dat dat niet nodig zal zijn.

Voor de openingstijden van het eethuis, zie pagina Eten.Rust & Ruimte. Drenthe wacht op je! Rust & Ruimte. Drenthe wacht op je! Rust & Ruimte. Drenthe wacht op je! Rust & Ruimte. Drenthe wacht op je! Rust & Ruimte. Drenthe wacht op je! Rust & Ruimte. Drenthe wacht op je! Rust & Ruimte. Drenthe wacht op je! Rust & Ruimte. Drenthe wacht op je!

Rust & Ruimte. Drenthe wacht op je!

Op ons terrein van zo'n 2 hectare zijn 6 natuurhutten, waaronder drie trekkershutten. Alles midden in het groen. Natuurliefhebbers voelen zich hier thuis, en komen steeds weer terug. Vanwege de prachtige omgeving, de fijne sfeer en de extra's die we bieden. Alle natuurhutten hebben een eigen vuurplaats, en kunnen verwarmd worden. Vanaf ons parkeerterrein is het ongeveer 5 minuten lopen; gelukkig hebben we karretjes om je spullen mee te vervoeren. In natte periodes wel laarzen mee! Hieronder een overzicht van onze collectie natuurhutten:

DE GOUDVINK

Sfeerfoto 1 Natuurhut Goudvink
Sfeerfoto 2 Natuurhut Goudvink
Sfeerfoto 3 Natuurhut Goudvink
Sfeerfoto 4 Natuurhut Goudvink

Onze designhut, ontworpen door kunstenaar-architect Rolf Bruggink. Een vierkant blok dat straks volledig met klimop begroeid is, met spectaculair uitzicht op de zonsondergang. De Goudvink heeft twee bedstedes voor ieder twee personen, een ruime douche, wc en een keukenblok. Op de eerste verdieping staat de eettafel en ontvouwt zich het uitzicht op het prachtige Drentse landschap, aangevuld met fijne details als stoelen van Pastoe, een heerlijk warm schapevel op de natuurstenen vloer en een plafond dat is opgebouwd uit hergebruikte delen van een voormalig varkensstal. Een overnachting in de Goudvink kan zonder natuurkampeerkaart. Buiten staan heerlijke stoelen, en is er een vuurplaats met uitzicht op de ondergaanze zon.

Wil je eens overdag met een kleine groep - max vijf personen - op een bijzondere locatie vergaderen, dan is de Goudvink zeer geschikt. Vragen we 200 euro voor, exclusief de kosten voor hapjes en drankjes. Graag ons even over mailen of bellen om te kijken of het in de agenda past.

TINY TRALALUNA

Sfeerfoto 1 Natuurhut tinyTralaluna
Sfeerfoto 2 Natuurhut tinyTralaluna
Sfeerfoto 3 Natuurhut tinyTralaluna
Sfeerfoto 4 Natuurhut tinyTralaluna

Een bijzonder fijne natuurhut. Een mix van ecologische bouwmaterialen en hergebruikte spullen kan wonderen doen. Evenals een sfeervolle inrichting met comfort. De slaapvide is geschikt voor 2 personen, het daybed in de living heeft een weids uitzicht en is tot een eenvoudige twijfelaar uit te schuiven; geschikt voor een 3e persoon of 2 kinderen. Een eigen wc en douche zijn aanwezig. Verder heeft de Tiny Tralaluna een open keuken, een gasstel wat ook buiten te gebruiken is, met een breakfastbar voor 2, vloerverwarming, houtkachel en inspirerend leesvoer. Kortom, een ideale plek om te relaxen, te ervaren en geïnspireerd te raken. Ook het uitzicht op de ondergaande zon, vanaf je eigen prive-terras nodigt daartoe uit. Deze huisdiervrije locatie (de enige op ons terrein, maar toch) heeft verder een hangmat, picknickbank en vuurplaats. Een overnachting in de Tiny Tralaluna kan zonder natuurkampeerkaart geboekt worden.

DE VOS & DE REE

Sfeerfoto 1 Natuurhut Vos/Ree
Sfeerfoto 2 Natuurhut Vos/Ree
Sfeerfoto 3 Natuurhut Vos/Ree
Sfeerfoto 4 Natuurhut Vos/Ree

Onze twee Trek-ins hebben een eigen wc, douche en keuken (met inventaris, waterkoker, percolator, koelkastje en 2-pits elektrisch plaatje) met warmwatervoorziening en verwarming. Iedere trekkershut heeft vier vaste slaapplaatsen (eenpersoonsmatrassen) en een zithoek die tot twee slaapplekken omgebouwd kan worden. De hutten zijn gemaakt van sloophout en hebben prachtig uitzicht, met ieder een vuurplaats. De ingang van de ene Trek-in is gericht naar het ernaast gelegen gebied van Natuurmonumenten. Zo kunnen gasten vanaf het beschutte stoepje - of de ernaast gelegen eikenhouten picknicktafel - heerlijk genieten van het adembenemende uitzicht en de stilte. De andere Trek-in biedt aan het einde van de dag prachtig uitzicht op de ondergaande zon - en heeft ook een hele fijne eigen picknicktafel.

DE FAZANT

Sfeerfoto 1 Natuurhut Fazant
Sfeerfoto 2 Natuurhut Fazant
Sfeerfoto 3 Natuurhut Fazant
Sfeerfoto 4 Natuurhut Fazant

Onze Trek-in Junior heeft een eigen wc en keukentje (met inventaris, waterkoker, percolator, koelkastje en 2-pits elektrisch plaatje) met warmwatervoorziening en verwarming. Bovenin is slaapgelegenheid (2 eenpersoonsmatrassen) voor twee personen. Deze ruimte is te bereiken via een laddertje; voor mensen die slecht ter been zijn daarom minder geschikt. De zithoek kan tot twee extra slaapplaatsen worden omgebouwd. Uiteraard kunnen onze gasten ook gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen van het natuurkampeerterrein. Die zijn jaarrond te gebruiken. De trekkershut is gemaakt van sloophout en heeft een terras met twee stoelen en een tafel, een vuurplaats en prachtig uitzicht op de ondergaande zon. Een ideale plek om te mediteren of anderszins te genieten van de stilte.

KEETJE

Sfeerfoto 1 Natuurhut Keetje
Sfeerfoto 2 Natuurhut Keetje
Sfeerfoto 3 Natuurhut Keetje
Sfeerfoto 4 Natuurhut Keetje

Onze vrienden van Tralaluna, die het beheer van het natuurkampeerterrein van de Voscheheugte doen, hebben nu ook 'Keetje' bij ons neergezet. Een hut natuur de luxe: met een houtkachel binnen en een vuurhaard buiten. Met eigen hakblok en bijl. Een een opgemaakt bed en volle koffiebus. Deze logeerkeet het hele jaar te boeken, vanaf 60 euro per nacht, voor 1 of 2 personen. En de hond mag mee. Reserveren en meer info via info@tralaluna.nl. Een overnachting in Keetje kan zonder natuurkampeerkaart geboekt worden.

---

Hoe prettig is het dat er een onwijs leuk eethuis bij de natuurhutten gelegen is? Met boomhut, buitenbar, WIFI-verbinding en superterras, waar je ook nog eens heerlijk kunt eten. Verder hebben we een jeu de boules baan en wandel- en fietsroutes. Voor de kleintjes hebben we ook een trampoline, schommels en wat fietsjes.

Hondenliefhebbers, kom gerust

Honden, mits aangelijnd, zijn welkom. Wij zijn zelf dol op honden en begrijpen als geen ander hoe fijn het is om je geliefde viervoeter(s) tijdens de vakantie mee te kunnen nemen en zo samen heerlijk lange wandelingen te maken.

BBQ & Kampvuur

Bij iedere natuurhut hebben we een vuurplaats aangelegd. Niets leuker natuurlijk dan een mooi kampvuur. Maar wel graag veilig. Op natuurbrandrisico.nl staat wanneer het verantwoord is om met BBQ of vuurkorf aan de slag te gaan. Geeft de brandweer code groen of geel, dan vinden wij het prima. In alle andere gevallen verzoeken wij om 'niet met vuur te spelen'. Hout is bij ons te verkrijgen voor euro 9,50 (ong. 6 kilo) per kistje.

Ontbijtservice

In het hoogseizoen organiseren we een ontbijtservice zodat je helemaal geen boodschappen meer hoeft te doen. Van donderdag tot en met dinsdag: 15 euro voor 1 persoon (genoeg voor ontbijt & picknick), vanaf 2 personen voor 12,50 per persoon. Je krijgt dan een toendrabol, yoghurt met granola en honing, biologische sap, een appel, roomboter, jam, hagelslag, ham en kaas en een gekookt eitje. En nog een minimuffin. Reserveren kan tot 20.00 uur de dag ervoor, via de button reserveren eethuis links. Of even bellen. Je bestelling staat dan in de ochtend klaar in de Gastenheugte. Zo begint de dag goed! Buiten het seizoen organiseren we dit ook voor de zaterdag- en zondagmorgen.

Zinderende zonsondergangen

De zonsondergang is vanaf ons terrein vaak spectaculair. En datzelfde geldt voor de heldere sterrenhemel. Werkelijk, daar kom je voor terug!

Inchecken graag vanaf 3 uur, uitchecken graag voor 11 uur. Reserveren kan via de 'Reserveer' button links.

Voor het reserveren van een verblijf in de Ree, de Vos en de Fazant (alledrie Trekkershutten) dien je in het bezit te zijn van een natuurkampeerkaart. Deze is bij ons te bestellen (voor 15,95 euro), ook tijdens je reservering. Voor een volledig overzicht van alle Trekkershutten in de Benelux kun je terecht op www.trekkershutten.nl en voor meer info over de duurzame trekkershutten zie www.trekkershutten.nl/trek-in/.

Natuurkampeerterreinen
Trekkershutten
Eropuit prijs - 2e plaats Kamperen
Fietsers welkom
 

 

Tarieven 2020 (&2021)
Goudvink 150 euro per nacht
Tiny Tralaluna 95 euro per nacht (2021: 110)
Trek-in (ree en/of vos)
- Vrijdag & zaterdag
- Zondag tot en met donderdag

100 euro per nacht (2021: 110)
85 euro per nacht (2021: 110)
Trek-in Junior (fazant)
- Vrijdag & zaterdag
- Zondag tot en met donderdag

85 euro per nacht (2021: 95)
70 euro per nacht (2021: 95)
Schoonmaak per verblijf (verplicht) 25 euro
Set beddegoed incl. handdoek, per persoon 10 euro
Hond per verblijf (max 2 per hut) 20 euro
Toeristenbelasting, per persoon per nacht 1,30 euro