Voscheheugte - eethuis en natuurcamping
Reserveer nu een plek op natuurcamping de VoscheheugteReserveer nu een plek in ons gezellig eethuis op natuurcamping de Voscheheugte

Eethuis open (dit seizoen):

  • donderdag tussen 12.00 en 20.00 uur binnenkomst
  • vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10.00 en 20.00 uur binnenkomst
  • ontbijt voor verblijfsgasten op reservering
  • WILDMENU in de weekenden 12-14 en 26-28 januari: 4 gangen voor 39,50 p.p.

Ons natuurkampeerterrein is het hele jaar geopend.


Vakantie Vieren in Drenthe Vakantie Vieren in Drenthe Vakantie Vieren in Drenthe Vakantie Vieren in Drenthe Vakantie Vieren in Drenthe Vakantie Vieren in Drenthe Vakantie Vieren in Drenthe Vakantie Vieren in Drenthe

Vakantie Vieren in Drenthe

Groen Geluk

Graag willen wij de rust en ruimte van een van de mooiste plekken van Nederland met anderen delen. Het Drentse landschap biedt een ongekende variatie aan natuurschoon: oeroude heidegronden, sprookjesachtige eikenbossen, uitgestrekte stuifzandgebieden, zeldzame hoogveengebieden, verborgen vennen en een rijkdom aan diersoorten zoals vossen, reeen, dassen, konijnen, buizerds, fazanten, hazen, kerkuilen, ooievaars, kikkers, steenmarters, eekhoorns en andere dieren… En ‘s nachts kun je in de donkerte eindeloos turen naar de heldere sterrenhemel.

Idyllisch gelegen natuurkampeerterrein, het hele jaar open

De Voscheheugte ligt tegenover het prachtige Mantingerzand. Natuurmonumenten ontwikkelt hier een gevarieerd natuurgebied van ruim 1.100 hectare aan één stuk. Een ideale uitvalsbasis voor een kort of lang verblijf in het prachtige Drenthe. Lekker alleen of in goed gezelschap. Fietsen, wandelen, paardrijden, skeeleren, mediteren, luieren of juist actief op pad. Met 30 ruime staplaatsen, een trekkersveldje en drie duurzame trekkershutten helemaal achter op ons natuurterrein. Ook staan er enkele charmante retro caravans en kampeerbussen op ons terrein. En we zijn we bezig met de bouw van een vierde hut - in samenwerking met een bijzondere kunstenaar - die zelfs een bedstee voor honden zal hebben :)

Sfeervol eethuis midden in de prachtige Drentse natuur

Op de Voscheheugte kun je niet alleen fijn verblijven, je kunt er ook heerlijk eten. Sinds 2016 staat Ruben Krop in het eethuis achter het fornuis. Samen met Chantal Koelemij bestiert hij hier de boel. Dat is feest voor wie van lekker eten houdt. In het knusse eethuis serveren we ontbijt, lunch en avondeten. Lekker borrelen, een kopje koffie, afternoon tea of een culinair tussendoortje kan ook prima. Lekker binnen bij het haardvuur als het koud is, lekker buiten bij de vogels en in het natuurgroen als de zon schijnt. Het is er heerlijk toeven na een stevige wandeling of fietstocht. Tip: Reserveer voor het diner om teleurstelling te voorkomen.