Voscheheugte - eethuis en natuurcamping
Reserveer nu een plek op natuurcamping de VoscheheugteReserveer nu een plek in ons gezellig eethuis op natuurcamping de Voscheheugte

Eethuis open (dit seizoen):

  • donderdag tussen 12.00 en 20.00 uur binnenkomst
  • vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10.00 en 20.00 uur binnenkomst
  • ontbijt voor verblijfsgasten op reservering
  • WILDMENU in de weekenden 12-14 en 26-28 januari: 4 gangen voor 39,50 p.p.

Ons natuurkampeerterrein is het hele jaar geopend.


Trekkershutten in de natuur Trekkershutten in de natuur Trekkershutten in de natuur Trekkershutten in de natuur Trekkershutten in de natuur Trekkershutten in de natuur Trekkershutten in de natuur Trekkershutten in de natuur

Trekkershutten in de natuur

Als zwerfkeien in het landschap...

Aan het einde van ons terrein staan drie duurzame trekkershutten als solitaire kunstwerken midden in het landschap. Met prachtig uitzicht over de Drentse natuur, en geweldige lichtval op hutten en omgeving. Ook voor mensen die in de natuur willen mediteren zeer geschikt. Het uitzicht op de ondergaande zon is spectaculair. (In de wintermaanden en het voorjaar wel graag laarzen mee of schoenen die vies mogen worden. Je kunt dan niet altijd met de auto het terrein op om de spullen uit- en in te laden. Het is dan ongeveer 4 minuten naar de trekkershut lopen.) Alle hutten zijn voorzien van eenpersoons dekbedden en kussens. Je kunt bij ons een aanvullend lakenpakket huren of zelf je hoeslakens of slaapzak meenemen.

Onze Trek-in Junior (de fazant) biedt plaats aan twee personen - al dan niet met twee kinderen erbij - en heeft een eigen wc en goed keukentje met warmwatervoorziening en verwarming. Bovenin is slaapgelegenheid voor twee personen (te bereiken via een laddertje, voor mensen die lastig ter been zijn daarom misschien wat minder handig), en de zithoek kan tot twee extra plaatsen worden omgebouwd. Uiteraard kunnen onze gasten ook gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen van het natuurkampeerterrein. Die zijn geschikt gemaakt voor het green key label en jaarrond te gebruiken. De trekkershut is gemaakt van sloophout en heeft aan drie kanten prachtig uitzicht. Aan een zijde hebben we zelfs in dezelfde stijl een terras laten bouwen om daar ongestoord buiten te kunnen genieten van het uitzicht en de stilte.

Onze twee Trek-ins (de vos en de ree) bieden plaats aan maar liefst zes personen. Deze ruim opgezette trekkershutten hebben een eigen wc, douche en goed keukentje en prima warm watervoorziening en verwarming. Iedere hut heeft vier vaste slaapplaatsen en een zithoek die tot twee slaapplekken omgebouwd kan worden. Uiteraard kunnen onze gasten ook gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen van het natuurkampeerterrein. Die zijn geschikt gemaakt voor het green key label en jaarrond te gebruiken. De trekkershutten zijn gemaakt van sloophout en hebben aan twee kanten prachtig uitzicht. De ingang van de ene Trek-in is gericht naar het ernaast gelegen gebied van Natuurmonumenten om zo vanaf het beschutte stoepje - of de ernaast gelegen eikenhouten picknicktafel - heerlijk te kunnen genieten van het adembenemende uitzicht en de stilte. De andere Trek-in biedt aan het einde van de dag prachtig uitzicht op de ondergaande zon - en heeft ook een hele fijne eigen picknicktafel.

Ook zijn we bezig met het plaatsen van een vierde trekkershut, de vergunning is net rond. Dat wordt een prachtig kunstwerk waarover later meer...

BBQ & kampvuur

Niets leuker natuurlijk dan een mooi kampvuur, tenminste als dat veilig gebeurt. Zeker in de buurt van de brandgevoelige heide. Op natuurbrandrisico.nl geeft de brandweer heel handig aan wanneer het verantwoord is om met BBQ of vuurkorf aan de slag te gaan. Geeft de brandweer code groen of geel, dan vinden wij het prima. In alle andere gevallen verzoeken wij je om 'niet met vuur te spelen'. Hout is bij ons te verkrijgen voor 9,50 (ong. 6 kilo). Op basis van beschikbaarheid leveren wij er dan meteen een heel goeie vuurkorf bij.

...en meer...

Vanuit de Voscheheugte organiseren we natuurwandelingen onder leiding van bekwame, gepassioneerde vrijwilligers van Natuurmonumenten. Verder hebben we een aantal prachtige wandelroutes vanuit de Voscheheugte opgezet. Honden, mits goed aangelijnd, zijn welkom. Wie wil, pakt tijdens zijn verblijf een van de fietsen die wij op het terrein beschikbaar hebben voor een mooie tocht door de omgeving. Ook hebben we diverse kinderfietsen 'complimentary' ter beschikking. Voor lange afstanden is het echter beter om een fiets in de buurt te huren - tandems hebben ze ook. Wie wil kan in het eethuisje een heerlijk ontbijt reserveren; ideaal, dan hoeven er echt helemaal geen boodschappen meer gedaan te worden :) Daar kunnen onze gasten ook terecht voor WIFI, net zoals op het prachtige terras bij het eethuisje. Inchecken graag tussen 2 en 4 uur, uitchecken graag voor 11 uur. Reserveren kan via de 'Reserveer' buttons links.

Natuurkampeerterreinen zijn exclusief voor mensen die een Natuurkampeerkaart hebben. (Een kaart per familie/reservering voldoet.) Mocht je die nog niet hebben dan kun je die bij ons voor 14,95 kopen en krijg je meteen het Groene Boekje met een handig overzicht van alle Natuurkampeerterreinen mee. Voor een volledig overzicht van alle Trekkershutten in de Benelux kun je terecht op www.trekkershutten.nl en voor meer info over de duurzame trekkershutten zie www.trekkershutten.nl/trek-in/.

Natuurkampeerterreinen
Trekkershutten
Eropuit prijs - 2e plaats Kamperen
Green Key
Fietsers welkom
 

Tarieven 2017/2018

Vanaf 2018 gaan wij een vast bedrag van 20 euro per verblijf met een of twee honden berekenen, ongeacht de lengte van het verblijf. Dit in verband met de extra schoonmaakkosten.

Trek-in Junior (fazant)
- Vrijdag & zaterdag
- Zondag tot en met donderdag

85 euro per nacht
70 euro per nacht
Trek-in (ree en/of vos)
- Vrijdag & zaterdag
- Zondag tot en met donderdag

100 euro per nacht
85 euro per nacht
Set beddegoed inclusief handdoek, per persoon 10 euro
Set keukentextiel, per hut 5 euro
Hond (max 2 per hut) 3 euro
Douchen gratis
Fietsen (indien voorradig) gratis
Toeristenbelasting, per persoon 1,30 euro