Voscheheugte - eethuis en natuurcamping
Reserveer nu een plek op natuurcamping de VoscheheugteReserveer nu een plek in ons gezellig eethuis op natuurcamping de Voscheheugte

 Eethuis open (dit seizoen):

  • donderdag, 12:00 - 20:00 uur binnenkomst
  • vrijdag, zaterdag en zondag 10:00 - 20:00 uur binnenkomst
  • maandag, dinsdag en woensdag gesloten
  • reserveren is aan te raden 
  • zondag 3 maart, LIVE MUZIEK, tussen 15:30-17:30 uur
  • donderdag 14 maart zijn wij gesloten

Ons natuurkampeerterrein is het hele jaar geopend.Als zwerfkeien in het landschap Als zwerfkeien in het landschap Als zwerfkeien in het landschap Als zwerfkeien in het landschap Als zwerfkeien in het landschap Als zwerfkeien in het landschap Als zwerfkeien in het landschap Als zwerfkeien in het landschap

Als zwerfkeien in het landschap

Aan het einde van ons terrein staan onze trekkershutten als solitaire kunstwerken midden in het landschap. Met prachtig uitzicht over de Drentse natuur, inclusief de ondergaande zon. Alle hutten zijn voorzien van eenpersoons dekbedden en kussens. Je kunt bij ons een aanvullend lakenpakket huren of zelf je hoeslakens of slaapzak meenemen. In de natte periodes laarzen mee! Ook kun je dan niet altijd met de auto het terrein op om spullen uit- en in te laden. Het is dan vanaf het parkeerterrein ongeveer 4 minuten naar de trekkershut lopen.

Onze Trek-in Junior (de fazant) biedt plaats aan twee personen - al dan niet met twee kinderen erbij - en heeft een eigen wc en keukentje met warmwatervoorziening en verwarming. Bovenin is slaapgelegenheid voor twee personen (te bereiken via een laddertje, voor mensen die slecht ter been zijn daarom minder geschikt), en de zithoek kan tot twee extra plaatsen worden omgebouwd. Uiteraard kunnen onze gasten ook gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen van het natuurkampeerterrein. Die zijn jaarrond te gebruiken. De trekkershut is gemaakt van sloophout en heeft een terras met prachtig uitzicht. Een ideale plek om te mediteren of anderszins te genieten van de stilte.

Onze twee Trek-ins (de vos en de ree) bieden plaats aan maximaal zes personen. Deze trekkershutten hebben een eigen wc, douche en keuken met warmwatervoorziening en verwarming. Iedere hut heeft vier vaste slaapplaatsen en een zithoek die tot twee slaapplekken omgebouwd kan worden. De hutten zijn gemaakt van sloophout en hebben prachtig uitzicht. De ingang van de ene Trek-in is gericht naar het ernaast gelegen gebied van Natuurmonumenten. Zo kunnen gasten vanaf het beschutte stoepje - of de ernaast gelegen eikenhouten picknicktafel - heerlijk genieten van het adembenemende uitzicht en de stilte. De andere Trek-in biedt aan het einde van de dag prachtig uitzicht op de ondergaande zon - en heeft ook een hele fijne eigen picknicktafel.

BBQ & kampvuur

Niets leuker dan een mooi kampvuur, tenminste als dat veilig gebeurt. Zeker in de buurt van de brandgevoelige heide. Op natuurbrandrisico.nl geeft de brandweer heel handig aan wanneer het verantwoord is om met BBQ of vuurkorf aan de slag te gaan. Geeft de brandweer code groen of geel, dan vinden wij het prima. In alle andere gevallen verzoeken wij om 'niet met vuur te spelen'. Hout is bij ons te verkrijgen voor 9,50 (ong. 6 kilo). Op basis van beschikbaarheid leveren wij er een goede vuurkorf bij.

Ontbijtservice

Voor onze verblijfsgasten organiseren we in het hoogseizoen een ontbijtservice zodat ze helemaal geen boodschappen meer hoeven te doen. Gewoon even het ontbijtformulier invullen voor de broodjes en/of de uitgebreide klassieke ontbijtmand en dat is de volgende ochtend in het eethuis op te halen. Naar wens voorzien van thee, koffie, melk en/of verse jus d'orange. Zo begint de dag goed! Buiten het seizoen organiseren we dit enkel voor de zaterdag- en zondagmorgen.

...en meer...

Vanuit de Voscheheugte organiseren we wandelingen door vrijwilligers van Natuurmonumenten. Verder hebben we een aantal prachtige wandelroutes vanuit de Voscheheugte opgezet. Honden, mits goed aangelijnd, zijn welkom. Wie wil, pakt tijdens zijn verblijf een van de fietsen die wij op het terrein beschikbaar hebben voor een mooie tocht door de omgeving. Ook hebben we diverse kinderfietsen 'complimentary' ter beschikking. Voor lange afstanden is het echter beter om een fiets in de buurt te huren - tandems hebben ze ook. In en bij het eethuis kunnen onze gasten terecht voor WIFI. Inchecken graag tussen 2 en 4 uur, uitchecken graag voor 11 uur. Reserveren kan via de 'Reserveer' button links.

Natuurkampeerterreinen zijn exclusief voor mensen die een Natuurkampeerkaart hebben. (Een kaart per familie/reservering voldoet.) Mocht je die nog niet hebben dan kun je die bij ons voor 15,95 kopen en krijg je meteen het Groene Boekje met een handig overzicht van alle Natuurkampeerterreinen mee. Voor een volledig overzicht van alle Trekkershutten in de Benelux kun je terecht op www.trekkershutten.nl en voor meer info over de duurzame trekkershutten zie www.trekkershutten.nl/trek-in/.

Natuurkampeerterreinen
Trekkershutten
Eropuit prijs - 2e plaats Kamperen
Fietsers welkom
 
Tarieven 2019
Trek-in Junior (fazant)
- Vrijdag & zaterdag
- Zondag tot en met donderdag

85 euro per nacht
70 euro per nacht
Trek-in (ree en/of vos)
- Vrijdag & zaterdag
- Zondag tot en met donderdag

100 euro per nacht
85 euro per nacht
Set beddegoed incl. handdoek, per persoon 10 euro
Set keukentextiel, per hut 5 euro
Hond per verblijf (max 2 per hut) 20 euro
Douchen gratis
Fietsen (indien voorradig) gratis
Toeristenbelasting, per persoon per nacht 1,30 euro