Voscheheugte - eethuis en natuurcamping
Reserveer nu een plek op natuurcamping de VoscheheugteReserveer nu een plek in ons gezellig eethuis op natuurcamping de Voscheheugte

 Eethuis open (dit seizoen):

  • binnenkomst: do 12.00 - 20.00 uur, vrij, za & zo 10.00 - 20.00 uur
  • van 28/10 t/m 01/12 is het eethuis + kampeerterrein/accommodaties gesloten, behalve de Tiny Tralaluna en keetje (trekkershut tralaluna)
  •  8-gangen KERSTMENU op 25 en 26 december = op aanmelding
  • dinsdag 31 december extra GEOPEND vanaf 12 uur, woensdag 1 januari alleen geopend voor ontbijt = op aanmelding

Ons natuurkampeerterrein is het hele jaar geopend.Verblijf in de Goudvink Verblijf in de Goudvink Verblijf in de Goudvink Verblijf in de Goudvink Verblijf in de Goudvink Verblijf in de Goudvink Verblijf in de Goudvink Verblijf in de Goudvink

Verblijf in de Goudvink

Deze nieuwe locatie, ontworpen door kunstenaar-architect Rolf Bruggink, is het begin van MOMA Mantinge: Museum Of Micro Architecture. Een vierkant blok dat straks volledig met klimop begroeid is, met spectaculair uitzicht op de zonsondergang. De Goudvink heeft twee bedstedes voor ieder twee personen, een ruime douche, wc en een keukenblok. Op de eerste verdieping staat de eettafel en ontvouwt zich het uitzicht op het prachtige Drentse landschap, aangevuld met fijne details als stoelen van Pastoe, een heerlijk warm schapevel op de natuurstenen vloer en een plafond dat is opgebouwd uit hergebruikte delen van een voormalig varkensstal. Een overnachting in de Goudvink kan zonder natuurkampeerkaart en is exclusief beddegoed, handdoeken en keukentextiel.

Ook als vergaderlocatie te boeken

Wil je eens overdag met een kleine groep - max vijf personen - op een bijzondere locatie vergaderen, dan is de Goudvink daar zeer geschikt voor. Vragen we 200 euro voor, exclusief de kosten voor hapjes en drankjes. Graag ons even over mailen of bellen om te kijken of het in de agenda past.

BBQ & kampvuur

Niets leuker dan een mooi kampvuur, tenminste als dat veilig gebeurt. Zeker in de buurt van de brandgevoelige heide. Op natuurbrandrisico.nl geeft de brandweer heel handig aan wanneer het verantwoord is om met BBQ of vuurkorf aan de slag te gaan. Geeft de brandweer code groen of geel, dan vinden wij het prima. In alle andere gevallen verzoeken wij om 'niet met vuur te spelen'. Hout is bij ons te verkrijgen voor 9,50 (ong. 6 kilo). Op basis van beschikbaarheid leveren wij er een goede vuurkorf bij.

Ontbijtservice

Voor onze verblijfsgasten organiseren we een ontbijtservice (niet op dinsdagochtenden) zodat ze helemaal geen boodschappen meer hoeven te doen. Gewoon even het ontbijtformulier invullen voor de broodjes en/of de uitgebreide klassieke ontbijtmand en dat is de volgende ochtend in het eethuis op te halen. Naar wens voorzien van thee, koffie, melk en/of verse jus d'orange. Zo begint de dag goed!

...en meer...

Vanuit de Voscheheugte organiseren we wandelingen door vrijwilligers van Natuurmonumenten. Verder hebben we een aantal prachtige wandelroutes vanuit de Voscheheugte opgezet. Honden, mits goed aangelijnd, zijn welkom. Wie wil, pakt tijdens zijn verblijf een van de fietsen die wij op het terrein beschikbaar hebben voor een mooie tocht door de omgeving. Ook hebben we diverse kinderfietsen 'complimentary' ter beschikking. Voor lange afstanden is het echter beter om een fiets in de buurt te huren - tandems hebben ze ook. In en bij het eethuis kunnen onze gasten terecht voor WIFI. Inchecken graag vanaf 3 uur, uitchecken graag voor 11 uur. Reserveren kan via de 'Reserveer' button links.

Tarieven 2019
De Goudvink (excl. beddegoed, handdoeken & keukentextiel) 150 euro per nacht
Hond per verblijf (max 2 per hut) 20 euro
Toeristenbelasting, per persoon per nacht 1,30 euro